zondag 30 september 2007

Drie burgers gedood in Oost-Afghanistan

Tijdens gevechten tussen het Afghaanse leger en de ISAF met opstandelingen zijn zaterdag in de oostelijke provincie Paktia drie burgers gedood. Dit hebben functionarissen bekendgemaakt.

De burgers verloren het leven toen er een vuurgevecht uitbrak tussen de coalitie en de opstandelingen nadat er een hinderlaag voor het Afghaanse leger was gelegd door opstandelingen.

Majoor Joseph Kloppel, woordvoerder van het Regionaal Commando Oost waar de provincie Paktia onder valt, zei in een verklaring “dat ze de dood van burgers hoog opnemen en dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar de toedracht.”

Bij de strijd werden ongeveer zeven opstandelingen gedood. Drie rebellen werden gevangen genomen.

Er bestaat in Afghanistan grote boosheid over het grote aantal burgerslachtoffers dat er valt. President Hamis Karzai heeft de buitenlandse troepen herhaaldelijk opgeroepen voorzichtiger om te springen met de levens van Afghanen.

Dit jaar zijn er al 350 burgers gedood door toedoen van de buitenlandse troepen. Hierdoor zou volgens Karzai de sympathie voor zijn regering onder de bevolking afnemen, en willen mensen van de buitenlandse troepen in het land af.

Geen opmerkingen: